Szukaj w tym blogu

Ładowanie...

czwartek, 31 maja 2012

Młoda kapusta ze śmietaną i koperkiem

Nie ma nic przyjemniejszego na wiosnę niż młoda kapustka. Lekkie danie a bez śmietany niskokaloryczne. Dla odchudzających się idealne! Ja w związku z  tym, że była przygotowana z myślą o moim mężu jest ze śmietaną i masłem. Ale dla wszystkich odchudzających się polecam zrobić bez.







1 młoda kapustka
1 pęczek koperku
1 łyżka masła
2 łyżki gęstej śmietany
sól, pieprz, trochę jarzynki

Kapustę pokroić. W garnku rozpuścić masło, wrzucić kapustę, lekko podsmażyć. Podlać troszeczkę wody, posolić, popieprzyć, dodać jarzynki. Dusić na małym ogniu aż kapustka zmięknie. Dodać śmietanę, zagotować. Dodać drobno posiekany koperek.
Smacznego!





Dla odchudzających się. Pominąć śmietanę i masło. Można użyć pomidorów.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam! Do tego młode ziemniaczki i kotlet z kurczaka :)

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Albo schabowy :-)
      Młoda kapustka jest przepyszna!

      Usuń